Cum să îți sincronizezi bookmark-urile din browser-ul de pe PC cu browser-ul de pe telefon

Posted on decembrie 26, 2011

2


Cum de vreo câteva luni mă bucur de un telefon HTC Sensation cu SO Android Gingerbread 2.3, tot cochetez cu ideea de a avea bookmark-urile salvate în browser-ul de pe PC disponibile și pe browser-ul telefonului, drept pentru care am identificat câteva soluții.

Luaţi cele de mai jos mai degrabă ca experiment decât ca utilitate. Să fim serioşi, cine vrea ditamai lista de bookmark-uri pe telefon? Deşi, dacă stau bine să mă gândesc, instrucţiunile din acest post se pot aplica foarte bine pentru tablete.

Țin să vă atenționez că acest post se adresează celor ce folosesc fie browser-ul implicit al sistemului de operare, fie Dolphin Browser HD pe telefonul mobil, browser declarat ca fiind cel mai popular în rândul utilizatorilor de terminale Android.

HTC Sync: PC – Telefon Mobil sau Telefon Mobil – PC

Prima soluție constă în folosirea programului de sincronizare dintre telefon și PC, HTC Sync. Metoda e pe cât de simplă pe atât de nefolositoare, pentru că presupune:

  • o dată sincronizarea bookmark-urilor salvate pe browser-ul de pe PC (fie IE, fie FF, Opera sau Safari) cu browserul implicit al telefonului și
  • o dată importul acestor bookmark-uri din browserul implicit în cel preferat.

Dolphin Browser HD permite importul bookmark-urilor din browser-ul implicit.

Dolphin Browser HD Settings - Restore Dolphin Browser HD Settings - Import

Din păcate, această metodă:

  • presupune crearea de bookmark-uri duplicat în browser-ul folosit pe PC;
  • nu asigură control asupra împărțirii bookmark-urilor pe categorii, iar sincronizarea se face numai pentru bookmark-urile din folderul de sincronizare creat atunci când sincronizarea este iniţiată din HTC Sync.

Browser PC – Google Bookmarks – Dolphin Browser HD

O a doua soluție constă în importul bookmark-urilor deja salvate în browserul de pe PC  în Google Bookmarks și de acolo sincronizarea cu Dolphin Browser HD. Pentru acest lucru este nevoie de un add-on pentru Firefox, Gmarks ce rulează pe PC și un add-on Dolphin Browser  HD, Bookmarks to SD ce rulează pe telefon.

În acest caz, toate bookmark-urile din browser-ul de pe PC sunt sincronizate cu browser-ul de pe telefon. Pentru acest lucru trebuie să urmați acești pași:

  • pe PC: instalați Gmarks, conectați-vă cu contul de Gmail, exportați bookmark-urile din browser în Google Bookmarks;
  • pe telefon: instalați Bookmarks to SD, deschideți add-on-ul, mergeți pe tabul de Sync, introduceți datele contului Gmail și porniți sincronizarea Dolphin to Google Bookmarks. De asemenea, add-on-ul vă permite și sincronizarea bookmark-urilor din Google Bookmarks cu browser-ul implicit de pe telefon, ceea ce înseamnă că importul în Dolphin Browser HD se poate face și din această direcție.

Bookmarks to SD Import Bookmarks to SD Export

Din păcate, Google Bookmarks transformă toate folderele în care sunt organizate bookmark-urile în browserul de PC în etichete, pe care Bookmarks to SD nu le recunoaște că atare.

Pentru utilizatorii de Chrome ce își vor bookmark-urile pe telefon există varianta de sincronizare prin PhoneMarks, add-on pentru Chrome și aplicaţie Android, ce folosește Google Docs ca spațiu de stocare pentru bookmark-uri. De asemenea, sincronizarea în cauză se poate face o singură dată, restul bookmark-urilor ce vor fi adăugate în Chrome putând fi trimise pe telefon cu ajutorul add-on-ului Chrome to Phone, lucru ce permite și o filtrare a bookmark-urilor.

În toate cazurile prezentate până acum, toate bookmark-urile sunt sincronizate în folderul Bookmarks al browser-ului de pe mobil, nesortate. Din acest punct, ele vor fi mutate manual în unul din folderele Bookmarks Bar sau Other Bookmarks din Dolphin Browser HD.

Dezvoltatorii Dolphin HD au venit și ei cu o soluție de sincronizare a bookmark-urilor salvate în Dolphin Browser HD cu alte dispozitive. Procesul de sincronizare are loc prin crearea unui back-up pe serverele Dolphin și necesită crearea unui cont.

Voi ce alte soluţii de sincronizare pentru Dolphin Browser HD mai cunoaşteţi?

Reclame
Etichetat:
Posted in: Uncategorized