Televiziune prin Internet made in .ro

Posted on august 11, 2007

11


Telecolor 5603Dacă în 2006, televiziunile româneşti introduceau conţinut video pe site-urile proprii, şi puneau la dispoziţie streaming-uri de vizionare live a transmisiunilor, în 2007 au apărut primele televiziuni exclusiv pe Internet.

În paralel cu aceste fenomene au apărut din ce în ce mai multe portaluri, mai mult sau mai puţin legale, ce colecţionează linkuri către streaming-uri pentru principalele posturi TV româneşti, dar şi internaţionale.

Televiziuni exclusiv pe Internet

Colecţii de streaming-uri

Colecţii de înregistrări video/Video on Demand

arenaTVserviciu lansat la 16 octombrie 2006 de către S.C. Web Media Partner S.R.L. Se adresează comunităţilor de gameri din România. Permite vizionarea în funcţie de lăţimea de bandă dorită.

Colecţie de streaming-uri pentru televiziunile româneşti.

Alegeri.TV – clipuri video –ştiri de la principalele posturi TV Româneşti – hostate pe YouTube, ca platformă de comunicare între politicieni şi alegători, platformă axată pe prezentarea campaniilor electorale din România.

EVO TVserviciu lansat în aprilie 2007 – colecţie de înregistrări pe diverse teme (emisiuni de divertisment, dar şi cu caracter informativ sau producţii de tip reality show). O părere subiectivă aici J.

Geco TV (ro. & world wide)

Realitatea TV – YouTube Channel – ştiri în format video, ce pot fi regăsite şi pe siteul www.realitatea.net.

LigaOnline TV – un proiect Netbridge Investments lansat în 2007; necesită autentificare pentru transmisiuni live de meciuri de fotbal.

web tv romania (ro. & world wide)

MTV on Demand – un servicu lansat de Romtelecom si MTV, permite crearea de playlisturi cu videoclipurile preferate, după modelul YouTube, prezintă incompatibilitate cu browserul Mozilla, dar, cum spuneam, plug-in-ul de Media Player pentru Mozilla e util.

Happy Fish TV – momentan cu acces gratuit; un mod inedit de a prezenta ştiri şi divertisment. Recomand secţiunea Reality Check, unde rol de prezentator îl are Raku (şi nu numai), de sound se face responsabil Gojira, iar de scratch-uri se ocupă DJ Undo.

wwiTV (portal străin ce oferă colecţie de streaming-uri şi pentru posturile româneşti)

TVCOPIIlansată în septembrie 2007; funcţionează după acelaşi model ca şi Alegeri.TV

gspTV.ro lansat în octombrie 2006, rezumate din Cupa României, colecţie de clipuri video din ştirile sportive ale Antenei 1.

TV-online.2info (colecţie streaminguri posturi TV româneşti.)

ProTV – colecţii de înregistrări video din ştiri şi alte emisiuni.

Neogen News lansat în decembrie ca parte a neogen.tv (?!?).

NOVICE.RO Online TV colecţie de 14 streaming-uri pentru canale româneşti.

Acasă TV – transmisiuni pe Internet cu extrase din program.

BrainTVun proiect Brainient lansat în iunie 2007. Clipuri video clasificate în 5 categorii.

New! Studio TV Online – colectie streaminguri principalele canale TV romanesti.

Antena 3 – înregistrări video ştiri.

New! Hi-Q TV – un proiect lansat la începutul lunii februarie, destinat trupei şi fanilor Hi-Q.

New! TvOn – portal românesc cu colecţie de streaminguri, printre care şi HBO (via Smoking Cool Cat)

Cronica Carcotasilor (Prima TV ) pe Trilulilu – inregistrarile emisiunilor.

Pentru a viziona un post TV în regim de streaming sunt necesare o conexiune la Internet bună (minim 360kbps viteză de download), playere video instalate pe computerul de pe care se face vizionarea (Windows Media Player 9 sau o versiune mai nouă, Real Media Player/Real One Player ce poate fi înlocuit cu Real Alternative, Quick Time Player) şi unul din browser-ele: Internet Explorer 6 sau o versiune mai nouă sau Mozilla (cu plug-inul de Windows Media Player instalat).

E bine de ştiut că vizionarea posturilor de televiziune în regim de streaming nu are o calitate extraordinară, dar mulţi o vor găsi acceptabilă.

Pe viitor mă gândesc să scriu un post despre vizionarea de posturi tv prin intermediul clienţilor de p2p Television.

Până atunci, din categoria Cât de web 2.0 este Internetul românesc? puteţi citi şi articolul referitor la serviciile de video sharing made in .ro.

Referinţe via del.ico.us

Reclame
Posted in: Uncategorized