"Enter" si ai platit amenda!

Posted on august 18, 2005

1


Dacă după sesizarea unei infracţiuni în trafic, trimiterea procesului verbal (cu tot cu poze) şi a amenzii se poate face acum şi poştal datorită radarelor performante (pot capta viteza maşinii de la 1,5 km distanţă) amplasate pe maşinile poliţiei, în intersecţii sau pe drumurile naţionale, din acest an amenzile se pot plăti şi online.
În 2004, MCTI dorea să construiască şi să lanseze un portal – Portalul pentru Amenzi şi Documente (PAD) – pentru plata online a amenzilor primite din cauza încălcării regulilor de circulaţie; din păcate lansarea a fost amânată pentru anul acesta. Se preconizează că portalul va avea succes din moment ce anul trecut aproximativ 7000 de români şi-au plătit taxele şi impozitele locale prin POS, ATM şi Internet Banking.
Totuşi ce ne facem cu cei care nu ştiu să folosească astfel de aplicaţii, cum sunt: taximetriştii manelişti care uită să apese butonul ON de la apartaul de taxat, fiţoşii cu maşini de ultimă oră care cu siguranţă nu se vor grăbi să plătească amenda pentru că au relaţii sus-puse sau rromi neştiutori de carte care au totuşi permis şi alţii asemenea? Vom avea cozi la ghişee formate din „drojdia” conducătorilor auto şi spectacol pe măsură? Să sperăm că nu!
La bulivard, birjar, la bulivard!
Reclame
Posted in: Uncategorized